Friday, 27 January 2012

 Kanak-kanak ribena yang comel!
Nur Syafiqah Binti Seroun + Nur Syahiirah Binti Tukiman (btol ke x la ape yang iqa eja nie..)
Sebelum lab pysic bermula pada 27/1/2012 jam 3.20 p.m sempat lagi mereka merakamkan detik-detik kenangan manis bersama-sama..
Hm... marilah kita sama-sama memajukan industri negara kita! Yeah.. aduh! awat plak la msok part negara ni!!
 Sasa dan Iqa
heheheheh...
menunjukkan posing yang seia dan sekata gitu!! hahahaha
Hm. sibuk na, nak mengambil gambo.. padahal lab pysic da nak mle ni!! hahahaha...
lawak tol la.. hm.. Ingat2 kan diri sendiri jela..
 waktue jogging pagi-pagi bute
tiap-tiap hari sabtu kami akan berjogging di sekitar UiTM Kuala Pilah ni.. tepat jam 7 pagi smue pi jogging sesame...
Kadang2 tue ade la manusia yg bangon lambatkan .. terpaksa la orang yg dtg awal ni pegi kejutkan dierh.. Adoyai.. Sabo je la...
Ketika balik kelas teerus je Berjoli kt Gym Outdoor ni.. hahah!!
Da xde keje lain nak buat la tue..
Seronok jgk la..
First time mainkan msg2 agak jakun jgak la..
Funny la kte ni kan korang.. HEHEHEHE...
Hm.. Dah xtau la ape lagi yg nak dibual bicarakan.. Mmmm...

Bukak blog ni pon, nak update ni pun gne wifi UiTM ni ha... Bese la.. paham2 jela Line nye cm ne..
Dgn broadband nye yg wat hal!! Awat la x ley nak detect plak dalam laptop ni... Heirghhhh... Tension!!!

Sunday, 22 January 2012

Sketsa Comeback Home!!

Akhirnya, tiba juga hari yg kami semua minta!! JUMAAT...(20/1/2012)
Cuti Raya Cina!
Kami decide nak balik sama-sama, KHAI,IQA,MIRA nad AIDA
1st attempt: Bertolak pukul 10.30 pgi
Bile dah bersiap pukul 10 tue.. tetibe Aida kol kte nk balik pkul 12.30 plak dah! Alasan: Nak betulkan lab report. Aduyh hai... pastue suruh org turun kafe plak... Adoyai... Fine, dah siap dah pon.. Turun lah.. Rpenye alasan nye semata-mata nak tunggu akak senior khai abis kelas kol 12.00.. Kata jela nk tunggu akak senior khai tue.. adoyai..
Dah pukul 12.30( wakaf sebelah SM3+SM4) attempt 2: Dah ktenye nk balik pukul 1.00 la plak.. Fine!
Tunggu la kt citue.. Pastue.. tetibe BAS UiTM lalu depan kitorang! On the spot terus je NAIK..
Call diorng (Khai+Aida) kte dah naik bas.. decide nak tunggu kt Pilah je.. Pastue.. Diorng sampai kitorang ah smpai kt pilah, diorng x dapat teksi! Tue la msing2 lmbat.. Kitorng pun gerak trus kt seremban.. Ingt nak jmpe trus kt seremban... Ok! Sampai je seremban! Da lepas beli tiket kitorang trus pegi Seremban Parade



Lepak kt McD seremban Parade tue sementara tunggu diorang smpai.. Lambat gler.. Diorang x naik bas pun tpi naik teksi pastue gne jalan jauh lak en!! Fuh~~ tension....
Last-last sempat beli tali kad matrik je ngn mira. pastue mak trus je sampai.. Cepat betul..
Last nye.. mira balik sesorang je la.. da la first time balik sesorang.. naik KTM tue.. adoyai..  Iqa pun ajar la cre nak naik ktm cmn!!
Fuh~~~ mmg agak bengkek la... Lainkali perncangan tue ikot jela yg asal.. kan xde la mrnggrlabah sgt...
Moral valuenye: Sabar la dgn sahabat yg cmni... Treruskan kehidupan dgn tabah walaupun sgt tension!! >.<''

Saturday, 21 January 2012

Friends. Important. Urgent.

LOVE THEM, Yg slalo bergelak ketawa bersama-sama.... Hehehe

Lab time!

Rules: Lab coat, Close shoes, Lab manual.
 Lab PHYSIC...
First exp. was already held.
Too many wrong step actually.
1 group = 1 lab report
Decide to separate the content, doing the lab report! hwaiting!


Pnye la khusyuk aida menguruskan apparatus set up tue.. hahaha.. lwak2.. Sabar ea aida!!! Xpyh nk menggelabah sgt la kan? hehehe... jgn mara ye.. nnti cepat tue... Lari young min ti...


Mak Suhaila & Iiera ~.~''
Semangat di lab Biology! Experiment psl Product of photosynthesis....
Cian daun tue luntur sudah kale dieh!!
Hm... Lawa la hijau dierh.. msg - msg jakun nak tgok exp. ni kan pasal pigment yg ada dalam daun...
Bako jgn x bako...
Hahahah...
>.<''



Betapa khusyuknye dak2 ni... Pandang jgn x pandang...
Janji jgn pandang belakang.. heheheheeeeee.....
Observed the result tue.. yeah, semangat2!!!
Ayuh kita sme2 dapatkan dekan pada tahun ini wahai kawan2.. yeah!



Tentang Nur Suhailah Supri (Bibliografi)
Seorang student yg rajin
Prihatin kpd masalah kawan-kawanya.
Comel, cute, mak yg penyayang kpd kami!
Nickname: Mak!
Sensitif...
Jgn marah ye mak! Ti cepat tue ti...




                                                                       MAKMAL BIOLOGY



Study of teeth structure in HUMAN as called OMNIVOREs...
Should be able to sketch it.. yeah I made it!


Same the study of teeth structure in Carnivore like Lion.. arggghhhhh....aaauuummmm... gggrrrr... hehehe.. sound efect je lebih ni....
Teeth structure of Herbivore that eat grass and green things..
Sketch was done..
Done properly.
Be calm...
Just smpai sini je la yg mampu saya coretkan untuk malam yg telah pun mencemburui kkita! Semoga berjaya! Yeah, Gud luck guys! hwaiing!!

Memory Lane Eid's 2009

 Wa.... da bnyak kali dah kita semua berayakan??? Masuk tahun lepas cukup 18 tahun da, saya menyambut hari raya!!! hhehehe...
Selamat Hari Raya.. mmg semuanya menjadi memory lane suda!!! hehehe... da menjadi semakin tua dimamah usia yg telah pun menjangkau 19 tahun pada tahun ini 2012....
Aigooo... mmg x percaya laa.... Pejam celik, pejam celik dah lama da rpenye menjadi hamba Allah ni.. adakah saya memainkan peranan yang baik dalam menjadi hamba yg baik dan menurut kata?
 Keadaan ini dimana open house yg diadakan di rumah family msg2.. Excited sgt ni nak beraya, smpai lpe dgn segala-galanya...
Kelihatan acik dan adik sedang berposing maut x ingat dunia.... Handsome + Cun tue..

BBQ time!!! Semasa open house berjalan! Aktiviti wajib mestilah berBBQ... ada yg ber BBQ di arang, dan ada juga yg menggunakan elektrik sj... hahahah... Lwak x.. Nak gne bhse baku sbnarnye.. Baru la nmenye kite memartabatkan bahasa melayu... Yeah... Semangat kenegaraaan betulla... Heheheh.. bgos2... Dalam gmbar kelihatan adam, pak teh dan juga tidak ketinggalan adik!!
 Anak-anak dara dan juga mak-mak dara yang sibuk berposing utk merakamkan saat bersama keluarga. Yeah! Daripada anak, menantu dan akhirnya cucu....

Anak-anak dara yg gilo bergambar pada waktu open house berjalan... Hehehe... msg2 nk tunjukkan kehebatan msg2... Yuhu.... Hahahaha....... 

Di meja makan family gathering la ktekn.. Mcm2 ada.. pilih2... hehehehe....


Sambil bermain dgn bunga api!!! Sempat lagi tue berposing... hehehe.. Bese la,,, waktu mude2 ni la kte berposing kan.... hm... Best nye hari raya! Dapat duit raya... Syok3!!
Wa.... da bnyak kali dah kita semua berayakan??? Masuk tahun lepas cukup 18 tahun da, saya menyambut hari raya!!! hhehehe...
Cukup la smpai kt cnie kita berbicara psl raya!! Udah2 le tue ye tak.. hm... smoga umur kita masih panjang untuk merayakan hari raya yg berikutnya.. di tahun2 yg seterusnya.. Yeah.. Go3, hwaiting!

Family Day! Karisma Day..

 Happy Family day of Karisma! 14th January 2012
Aktiviti
pagi: Ceramah Tentang Gagasan 1 Malaysia
Nyanyi 4lagu: Negaraku, UiTM Dihatiku, 1Malaysia
Group aktiviti dgn Cik Aini...(kak Aini)
Maka, setelah itu: Ice breaking: Syafiqah Aazahal KUMPULAN 1..
Kumpulan 1&2 akan bergabung bagi Talenttime night!!!
 Hm. bosan btol laaaa... Tpi akhirnya! Tetap menyeronokkan.. Tetap mencabar.. Aktiviti waktu petang ialah: Hm, Wakakaka... Mestila explorace.... Alhamdulillah, mmg memusing 1 UiTM tue.. tpi tetap best!!! yeah....
Kumpulan1: Iqa, Ana,Ina
Kumpulan2: Mira, Pika, Mamat1(xtau la nme dier)
 Waktu malam ada BBQ.... hm. menyeronokkn...
Tambahan lagi dgn TalenTime.. phewit.. jadi dak INDIA.. sbg DEWI..
Msg2 sibuk wat preparation LAST minute.. bese la.. last2 minute baru nk kelam kabut..

Akhirnya, beraksi jugala, Berada diatas pentas padang kawad yg indah ini.. Masing-masing menunjukkan kejaguhannya... hehehe..
Zairi: Sir Rama
Mamat1(xtau la nme dierh): Mamat1
Mimi: Kelly(Chinese student)
Mira: Amoy(Chinese student)
Iqa:Dewi(Indian student)
Pika:Lethcumy(Indian student)
Ina: Narator( tukang ceritera)
Tepat pukul 12... akhrnya berakhirlah Family day kami buat kali pertamanya.....
THE END...

Change in 2012........

Diet!!! NO!!! Hwaiting IQA
Lost it again and again!!! Huh, what was the things??? Can't remember!
Bye, its time for me to let you go.... hehehe.. Bercekerama la plak..
Getting new disease which called LAZYBONES.. 
No,no,no.. Never! Good Bye! I HATE TO SEE YOU... please go away...
I really want to change my lifestyle..to healthy life style..

 Hwaiting!! Iqa boleh! Banyakkan exercise...
Kata-kata MENTORku AIDA shamsul kamal:
a) Waktu makan baca doa makan
b)Kunyah perlahan-lahan spy otak interpret jadi cepat kenyang bila kunyah makanan perlahan-lahan
                    c)Banyakkan minum air SUAM.
                               d) Minum ais menyebabkan perut BUNCIT.. not good!!

Semoga AIM Syafiqah Aazahal utk diet berjaya! Want to be The Biggest Loser! hahahha... 


Kalau x menjadi! HABIS la...  gnekan sgla apa yg ada utk kurus!
Aktiviti a) Netball club
             b) Skipping
                        c) Jogging
                               d) Bycle
                               e)Badminton
                               f) Naik turun tangga! (WAJIB)


Semoga berjalan dgn lancar! Segal urusan pada tahun ini! Perjalanan sbg student part2 mmg tough! Sabar, kuat, tetap.
Aja, aja, Fighting!

Ceramah Imam Muda Asyraff




Sangat menyeronokkan! Penuh dgn gelak ketawa dan peristiwa yg meningkatkan lagi pengetahuan AM kita tanpa sedar ye kawan-kawan.
Dimana ada kemahuan disitu ada jalan yg terbuka luas untuk kita lalu!!!
KAD AKTIVITI SAYA HILANG SELEPAS AKTIVITI INI!!!! 
MASIH MENCARI!!! PULANGKANNNN.....


Want it back!
Aigooo!!!PULANGKAN LAH!!! PENAT KUMPUL COP AKTIVITI TU!
 Sahabat-sahabat kesayanganku!!! Masih maintain CUTE! hehehehe...
Aida & Khai telah menghilangkan diri disebalik-sebalik kerusi-kerusi dihadapan... Untung laa....
 Mummy kesayanganku yg sibuk berSMS dgn HUBBY kesayangannya!
Jgn marah ye mummy yg comel mcm DORAEMON... nnti cepat tue..
Heeee.... Syg MUMMY... Da lme x jmpe ngn mummy IRA, rindu!!! hehehe.. rinduuuu,,,,, rindu, serindu-rindunyaaaa.... Namun engkau x peduliii. oo0o0o..  Kan dah berkaroake dlm blog ni!!! Hahaha.. mmg voice out btul llaaa...
Entah lah mungkin ujian yang kecil utk sy! Nk tgok kuat x sye menghadapi ujian yg kecik cm2! Hm... tgok lah keadaan yg crowded ni. Sgt memeningkan kepala, msg2 khusyuk j dgr.. Yela tjuk pon dah syok! hahahha... korang2!!! Disebabkan kelewatan yg tidak seberapa, Kami tetap mendapat tempat di bahagian blkang... Walaupun hanya nmpak muka melalui screen projector.. Siap ade yg duduk kt koridor lgi.. pnye bersemangat msg2nye! Nampak smngat WAJA nye tue...

Funny Rainbow

Title Bar Maker