Tuesday, 5 May 2015

Degree in Science Computer (Hons) Multimedia Computing

Multimedia Computing.

Course Outline~

First impression bila dapat kos ni. Hm
Xkisah kot. Maybe sbb minat.
Xtau minat ke arah apa sebenarnya.
Disebabkan sebelum ni Diploma in Science.
Degree tkr fakulti pulak, tu yang rasa macam susah kot
Nasib baik jgk la, ad jgk subjek yang boleh di buat pengecualian kredit.
Disebabkan dari diploma dan tkr fakulti.
Nak xnak mmg kena jadi bdk part 1 balik
Member2 semua jadi bdk part 3 sbb x tukar fakulti.
Sedih jgk la.
First masuk perasaan homesick tu. nak uruskan sume bende sesorang.
Sangatlah susah nak handle.
Tengok, budak yang da duduk asrama 5 tahun pun homesick xhilang2 lagi kot.
Macam mane laaa nk survive degree ni.
Nak xnak, anak mak hati mmg kne sado laaa, utk masa depan diri sendiri jugakkan.

So, adik2 yang baru masuk kos multimedia ni. insyaAllah. boleh
YAkin boleh okay
Positie thinker.
 



COURSE OUTLINE
PROGRAMME CS253 - BACHELOR OF COMPUTER SCIENCE (HONS.) MULTIMEDIA COMPUTING

No Course
Course Description
Credit Hour Part
1.
CSC402
PROGRAMMING I
3.0
01
 
2.
CSC413
INTRODUCTION TO INTERACTIVE MULTIMEDIA
3.0
01
 
3.
CSC429
COMPUTER ORGANIZATION AND ARCHITECTURE
3.0
01
 
4.
NATIONAL KESATRIA I
1.0
01
Elective
5.
ITS432
DATABASE DESIGN AND APPLICATION
3.0
01
 
6.
MAT423
LINEAR ALGEBRA I
3.0
01
 
7.
STA416
APPLIED PROBABILITY AND STATISTICS
3.0
01
 
8.
CSC404
PROGRAMMING II
3.0
02
 
9.
CSC520
PRINCIPLES OF OPERATING SYSTEMS
3.0
02
 
10.
CTU551
ISLAM AND ASIAN CIVILIZATION
2.0
02
 
11.
ELC400
PREPARATORY COLLEGE ENGLISH
2.0
02
 
12.
NATIONAL KESATRIA II
1.0
02
Elective
13.
ITT400
INTRODUCTION TO DATA COMMUNICATION AND NETWORKING
3.0
02
 
14.
MAT421
CALCULUS I
3.0
02
 
15.
CSC435
OBJECT-ORIENTED PROGRAMMING
3.0
03
 
16.
CSC510
DISCRETE STRUCTURES
3.0
03
 
17.
CSC530
FUNDAMENTALS OF MULTIMEDIA COMPUTING
3.0
03
 
18.
CSC658
COMPUTER GRAPHICS
3.0
03
 
19.
CTU555
MALAYSIAN HISTORY
2.0
03
 
20.
ELC500
ENGLISH FOR ACADEMIC READING
2.0
03
 
21.
NATIONAL KESATRIA III
1.0
03
Elective
22.
INTRODUCTORY ARABIC (LEVEL I)
2.0
03
Elective
23.
CSC438
FUNDAMENTAL OF DATA STRUCTURES
3.0
04
 
24.
CSC533
MULTIMEDIA PROGRAMMING
3.0
04
 
25.
MULTIMEDIA INSTRUCTIONAL DESIGN
3.0
04
Elective
26.
CSC541
PROGRAMMING INTERACTIVE SYSTEMS
3.0
04
 
27.
ELC550
ENGLISH FOR ACADEMIC WRITING
2.0
04
 
28.
QMT437
OPERATIONAL RESEARCH
4.0
04
 
29.
INTRODUCTORY ARABIC (LEVEL II)
2.0
04
Elective
30.
MULTIMEDIA SYSTEMS
3.0
05
Elective
31.
CSC567
TEMPORAL MEDIA PROCESSING
3.0
05
 
32.
CSC573
VIRTUAL REALITY
3.0
05
 
33.
CSP600
PROJECT FORMULATION
3.0
05
 
34.
ENT600
TECHNOLOGY ENTREPRENEURSHIP
3.0
05
 
35.
INTRODUCTORY ARABIC (LEVEL III)
2.0
05
Elective
36.
MULTIMEDIA INFORMATION RETRIEVAL
3.0
06
Elective
37.
CSC548
DISTRIBUTED MULTIMEDIA
3.0
06
 
38.
LANGUAGE DESIGN AND IMPLEMENTATION
3.0
06
Elective
39.
CSP650
PROJECT
6.0
06
 
40.
ITS610
ETHICAL, SOCIAL, AND PROFESSIONAL ISSUES
3.0
06
 
41.
CST699
INDUSTRIAL TRAINING
10.0
07
 
Copyright © 2009-2012 Universiti Teknologi MARA | Disclaimer & Copyright | Privacy Statement



 

9 comments:

  1. hye. degree kat mana ? jasin ke?

    ReplyDelete
  2. third language mmg ada arab je ke kat jasin? :\

    ReplyDelete
    Replies
    1. Third language ada 3!
      Jepun.
      Mandarin.
      Arab.

      Delete
    2. salam nak tanya, huhuh.. kalau dr ipts diploma kejuruteraan muktimedia, rsenya banyak tak utk transfer kredit ? huhuhu..
      And programming senang nk score tak or fham?

      Delete
    3. Hm, maaf yg tu sy pon xpasti. Ikot code subject jgk + course outline. Kalau ad berapa percent same, boleh je apply trnsfer credit hour

      Delete
  3. Salam. course ni bnyk melukis ke, sbb saya ni melukis mmg fail sgat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xjugak~ bnyk programming + multimedia software.
      bab2 melukis tu part gne blender 3D, flash. Project2.
      Ramai bdk2 kreatif. Tp ramai je xpndai lukis. :P

      Delete
  4. hi. mcm mane nak contact awk? ade facebook tak? sy dari diploma in science nak tanye tntg programme nie. if u don't mind, please give it so that i can contact you

    ReplyDelete

Funny Rainbow

Title Bar Maker